XDM серия капацитет пейка мултиметър

- 4-инчов екран с висока разделителна способност 480 x 320 пиксела - скорост на четене до 150 отчитания / секунди - истинско RMS променливо напрежение / ток - двуредов дисплей поддържан - анализ на тенденциите на промяна достъпен чрез специален графичен режим - поддържан от SCPI - Възможност за споделяне на данни чрез LAN, USB, RS232 порт и WiFi * * WiFi модулът е по желание - мулти-IO интерфейс: USB устройство / Host, RS232, LAN и ext. задействащ вход

Информация за продукта

XDM серия капацитет пейка мултиметър

Ние сме известни като един от водещите световни производители и доставчици в Китай. Добре дошли да купуват на известните марки OWON пейка тип цифров мултицет, USB мултиметър, wifi мултицет, безжичен мултицет, wifi метър ап с евтина цена от нас. В момента има много продукти на склад по ваш избор. Проучете цитацията с нас сега.


4-инчов LCD дисплей, повече визия за проверка на данните, поддръжка на двоен дисплей. Тенденции и показване на режима на диаграма.ЧЗВ


Как да разбера дали осцилоскопът е точен?

Достатъчно е за инженер, когато вълновата форма, заснета с осцилоскоп, заема 2 дивизии на дисплея. Те не смятат, че е необходимо да се мащабира формата на сигнала до размер на цял екран. И това всъщност е грешно. Днес ще видим защо трябва да поставим формата на вълната на пълния размер на екрана.

Разликата между 2 разделяне и цял екран е, че формата на сигнала ще бъде "разширена". Това води до промяна на стойността на вертикалната скала, която влияе върху точността на вертикалното измерване. Връзката между ADC с 8 бита и вертикалното измерване изглежда най-важна.

Вземете владетеля например, ако вземете 1 метър влак за измерване на обект с размери 1,6 см, резултатът ще бъде 2 см. И ако използвате 10см владетел, той ще достигне 1,6см. Това означава, че колкото по-малка е мерна единица, толкова по-точна е тя.

И така, как промяната на стойността на вертикалната скала влияе върху точността на измерването?

1. Влияние от вертикална разделителна способност

Нормалният цифров осцилоскоп на пазара интегрира 8-битов ADC. всеки

вълните се обединяват с 256 единици от "0" и "1". Предполагаме, че има 8 отделения

са пълната скала от вертикална страна и нивото на количествено определяне при 256. Докато

вертикалната скала е 500mV / div, вертикалната точност ще бъде (500mV x

8) /256=15.625mV. За същия сигнал, когато вертикалната скала превключи на

50mV / div, което е (50mV x 8) /256=1.5625mV. Вертикалната точност достига

1.5625mV.


ЧЗВ

Популярни функции на осцилоскоп


Той е бил на около 70 години, откакто Tektronix е измислил своя първи цифров осцилоскоп и производителността и функционалността на цифрови осцилоскопи от нисък клас се подобряват и подобряват. Сега с китайски осцилоскопи на пазара, осцилоскопи с капацитет по-малък от 500MHz са имали различни етапи на развитие:

1. По-големи и по-професионални дисплеи

Ранните цифрови осцилоскопи обикновено са оборудвани с 4,5-инчови или 5-инчови LCD екрани и съдържанието на дисплея е ограничено. Още през 2009 г. OWON стартира голям 8-инчов осцилоскоп в серията си продукти SDS . Това позволи на формата на вълната да се появи перфектно на по-големия и по-ясен екран и по този начин удари изискванията на инженерите по това време.

2. Висока честота на вземане на проби с дълбока памет и висока скорост на улавяне

В ранните дни цифровите осцилоскопи под 500MHz имат ниска дълбочина на съхранение, обикновено само няколко проби К. Тъй като процентната проба и записващата памет са противоречиви, когато скоростта на вземане на проби е висока, капацитетът за съхранение на формата на вълните намалява. През 2010 г. серията OWON SDS въведе 10M примерна памет, която осигурява 1 GS / s честота на извадката. Това стана възможно в серията SDS, като се използва високопроизводителен мащабен FPGA ASIC дизайн с вграден високопроизводителен CPU и RAM, който използва технология за бързо съхранение на сегменти.

3. Многофункционални осцилоскопи за различни тестови среди.

Синсидоскопи със смесен сигнал (MSO) бяха въведени за пръв път от Keysight преди повече от десетилетие и по-късно идеята беше пренесена от все повече продавачи на осцилоскопи. Тези осцилоскопи са не само инструмент за измерване на домейн от време, но също така имат разширени функции, за да позволят измерване на много нива. Чрез използването на високопроизводителни микропроцесори и ASIC, обработката може да се извърши на редица възли по едно и също време в честотния домейн, домейна на данни и статистическия домейн за измерване и анализ. Понастоящем функционалната класификация на осцилоскопа е много неясна; много производители са интегрирали генератор на сигнали и други основни модули за измерване в осцилоскопната система. Вземете например осцилоскопа XDS на OWON , като неговите функции включват: осцилоскоп, генератор на сигнал за произволна форма на вълната, цифров мултиметър, записващо устройство и честотен уред. Интегрирането на модулите подобрява и ефективността на манипулациите и анализите на данните. ,

4. По-добра технология ADC и сензорен екран

Тъй като LeCroy въведе своите 12-битови осцилоскопи от серия HBO през 2013 г., много инженери започнаха да се съсредоточават върху вертикалната точност, осигурена от ADC с по-висока резолюция. Например 12-битова точност на измерване на осцилоскопа е 16 пъти по-голяма от нормалния 8-битов осцилоскоп, може да бъде голямо предимство за измерване и анализ на малки сигнали за напрежение при малки сигнали.

Тъй като Apple започна да използва сензорни екрани в своите мобилни устройства, все повече и повече електронни продукти започнаха да ги интегрират. С непрекъснати функционални иновации на осцилоскопи, все повече и повече производители започнаха да използват сензори, за да заменят някои от сложните ключови операции.

От 2016 г. много известни международни производители на осцилоскопи започнаха да популяризират продукти с висока точност и сензорен екран, включително Tektronix, RS, Keysight и др. Очаква се, че тези функции ще бъдат стандартни конфигурации за бъдещи осцилоскопи. OWON започна да тества технологията на докосване на екрана на осцилоскопи още през 2014 г., а през 2015 г. официално пусна своя XDS сериен осцилоскоп - първият интегриран хардуер 12-битов ADC и сензорен осцилоскоп. Осцилоскопът XDS 200M, пуснат през 2017 г., е оборудван с 14-битов ADC, водещ до висока резолюция.

В допълнение към тези приветствани характеристики, осцилоскопът от серията XDS все още поддържа характеристиките на OWON. Допълнителен модул за литиева батерия осигурява измерване на полето и възможност за плаващи измервания. Нещо повече, OWON също така се фокусира дълбоко върху образованието и създаде безжична образователна система за управление на базата на WiFi модула на XDS. Чрез WiFi връзка, тази система може да постигне функция "едно до всичко" за експериментално обучение, подобрявайки ефективността на класа. OWON продължава да прави нововъведения, за да отговори на нуждите на пазара, като винаги се стреми да остане на предната част на пазара, като гарантира, че въвеждаме все повече и повече иновационни продукти на голям брой потребители.


Съвети:

Примери за измерване на текущата сонда и съвети


Прилагането на текущата сонда е широкообхватно. Основният принцип е, че токът, преминаващ през жицата, ще генерира магнитно поле около него. Текущата сонда преобразува магнитното поле в съответен сигнал за напрежение. Чрез сътрудничеството с осцилоскопа наблюдавайте съответната форма на сигнала на тока. Широко използван при превключване на захранването, водача на двигателя, електронния токоизправител, LED осветлението, нова енергия и други полета. Тази статия ще опише класификацията, принципа и важните технически показатели на общите настоящи сонди. Чрез примери ще разберем разликите между сондите, така че всеки да може да има основно разбиране за сондите.


1. Сондата за ток се разделя на сонда за променлив ток и променливотоковия ток AC / DC.

Текущите сонди на осцилоскопите се разделят основно на два вида: сонди за променлив ток и AC / DC токови сонди. Променливите токови сонди обикновено са пасивни сонди. Те имат ниска цена, но не могат да се справят DC компоненти. Текущите сонди AC / DC обикновено са активни. Сондите се разделят на нискочестотни сонди и високочестотни сонди. Общата широчина на честотната лента на нискочестотните сонди е под няколкостотин KHZ, а широчината на честотната лента на високочестотните сонди обикновено е повече от няколко MHZ.


2. важните показатели на текущата сонда

2.1 Точност

Точност: Отнася се за точността на преобразуването от ток към напрежение. Като пример за вграждане като AC / DC, точността на системата с отворен цикъл обикновено е лоша, с типична стойност от около 3%. Точността на затворената система е сравнително висока, а типичната стойност е около 1%. Точността на нашата високочестотна токова сонда е 1%.


2.2 трафик

Широчина: Всички сонди имат честотна лента. Широчината на пропускателната способност на сондата е честотата, при която сондата отразява амплитудата на изхода до 70.7% (-3 DB), както е показано на фигура 5. Когато избирате осцилоскопи и осцилоскопни сонди, имайте предвид, че честотната лента влияе на точността на измерване в много начини. При амплитудни измервания амплитудата на синусоидната вълна става все по-намалена, тъй като честотата на синусоидните вълни достига границата на честотната лента. При ограничението на честотната лента амплитудата на синусоида се измерва като 70.7% от действителната амплитуда. Затова, за да постигнете максимална точност на измерване на амплитудата, трябва да изберете осцилоскоп и сонда с честотна лента, която е няколко пъти по-висока от най-високата честотна форма, която планирате да измерите. Същото важи и за измерване на времето на нарастване на формата на сигнала и времето на падане.

Преходните ръбове на формата на вълната (като импулси и квадратни вълнови ръбове) се състоят от компоненти с висока честота. Ограничението на широчината на честотната лента причинява намаляване на тези високочестотни компоненти, което води до по-бавно превключване на дисплея от действителната скорост на преобразуване. За точно измерване на времето на нарастване и падане, използваната измервателна система трябва да има достатъчно широчина на честотната лента, за да поддържа високочестотните компоненти, които формират времената на нарастване и падане на формата на вълната. В най-често срещания случай, когато се използва времето за нарастване на измервателната система, времето за повишаване на системата обикновено трябва да бъде 4-5 пъти по-бързо от времето на нарастване, което трябва да бъде измерено. В областта на превключването на захранващите устройства честотната лента на няколко десетки MHZ обикновено е достатъчна. Нашите високочестотни токови сонди имат честотна лента от 5 MHz до 100 MHz.

图1.jpg
спецификация

XDM Обхват на измерване Честотен диапазон Точност: 1 година ± (% отчитане +% от диапазона)
DC напрежение 600mV, 6V, 60V, 600V, 1000V / 0.02 ± 0.01
True RMS AC напрежение 600mV, 6V, 60V, 600V, 750V 20 Hz - 50 Hz 2 + 0.10
50 Hz - 20 kHz 0.2 + 0.06
20 kHz - 50 kHz 1.0 + 0.05
50 kHz - 100 kHz 3.0 + 0.08
DC ток 600.00 uA / 0.06 + 0.02
6,0000 mA 0.06 + 0.02
60,000 mA 0.1 + 0.05
600.00 mA 0,2 + 0,02
6.000 А 0.2 + 0.05
10.0000 А 0.250 + 0.05
Истински RMS AC ток 60,000 mA, 600,00 mA,
6,0000 А, 10,000 А
20 Hz - 45 Hz 2 + 0.10
45 Hz - 2 kHz 0.50 + 0.10
2 kHz - 10 kHz 2.50 + 0.20
съпротивление 600.00 Ω / 0.040 + 0.01
6,0000 kΩ 0.030 + 0.01
60 000 kΩ 0.030 + 0.01
600.00 kΩ 0.040 + 0.01
6,0000 MΩ 0.120 + 0.03
60.000 MΩ 0.90 + 0.03
100,00 MΩ 1.75 + 0.03
Диоден тест 3.0000 V / 0.5 + 0.01
непрекъснатост 1000 Ω / 0.5 + 0.01
Честотен период 200 mV - 750 V 20 Hz - 2 kHz 0.01 + 0.003
2 kHz - 20 kHz 0.01 + 0.003
20 kHz - 200 kHz 0.01 + 0.003
200 kHz - 1 MHz 0.01 + 0.006
20 mA - 10 A 20 Hz - 2 kHz 0.01 + 0.003
2 kHz - 10 kHz 0.01 + 0.003


Текущ тест
капацитет 2.000 nF 200 nA 3 + 1.0
20.00 nF 200 nA 1 + 0.5
200.0 nF 2 uA 1 + 0.5
2.000 μF 10 uA 1 + 0.5
200 uF 100 uA 1 + 0.5
10000 μF 1 mA 2 + 0.5
температура температурни сензори под 2 поддържани категории -
термодвойка (ITS-90 преобразуване между тип B / E / J / K / N / R / S / T) и термично съпротивление (RTD сензор преобразувание между Pt100 и Pt385 тип)
Функция за записване на данни
Продължителност на регистрирането 5ms
Дължина на регистриране 1М точки

品牌 介绍 .jpgXDM3041 Обхват на измерване Честотен диапазон Точност: 1 година ± (% отчитане +% от диапазона)
DC напрежение 600mV, 6V, 60V, 600V, 1000V / 0.02 ± 0.01
True RMS AC напрежение 600mV, 6V, 60V, 600V, 750V 20 Hz - 50 Hz 2 + 0.10
50 Hz - 20 kHz 0.2 + 0.06
20 kHz - 50 kHz 1.0 + 0.05
50 kHz - 100 kHz 3.0 + 0.08
DC ток 600.00 uA / 0.06 + 0.02
6,0000 mA 0.06 + 0.02
60,000 mA 0.1 + 0.05
600.00 mA 0,2 + 0,02
6.000 А 0.2 + 0.05
10.0000 А 0.250 + 0.05
Истински RMS AC ток 60,000 mA, 600,00 mA,
6,0000 А, 10,000 А
20 Hz - 45 Hz 2 + 0.10
45 Hz - 2 kHz 0.50 + 0.10
2 kHz - 10 kHz 2.50 + 0.20
съпротивление 600.00 Ω / 0.040 + 0.01
6,0000 kΩ 0.030 + 0.01
60 000 kΩ 0.030 + 0.01
600.00 kΩ 0.040 + 0.01
6,0000 MΩ 0.120 + 0.03
60.000 MΩ 0.90 + 0.03
100,00 MΩ 1.75 + 0.03
Диоден тест 3.0000 V / 0.5 + 0.01
непрекъснатост 1000 Ω / 0.5 + 0.01
Честотен период 200 mV - 750 V 20 Hz - 2 kHz 0.01 + 0.003
2 kHz - 20 kHz 0.01 + 0.003
20 kHz - 200 kHz 0.01 + 0.003
200 kHz - 1 MHz 0.01 + 0.006
20 mA - 10 A 20 Hz - 2 kHz 0.01 + 0.003
2 kHz - 10 kHz 0.01 + 0.003


Текущ тест
капацитет 2.000 nF 200 nA 3 + 1.0
20.00 nF 200 nA 1 + 0.5
200.0 nF 2 uA 1 + 0.5
2.000 μF 10 uA 1 + 0.5
200 uF 100 uA 1 + 0.5
10000 μF 1 mA 2 + 0.5
температура температурни сензори под 2 поддържани категории -
термодвойка (ITS-90 преобразуване между тип B / E / J / K / N / R / S / T) и термично съпротивление (RTD сензор преобразувание между Pt100 и Pt385 тип)
Функция за записване на данни
Продължителност на регистрирането 5ms
Дължина на регистриране 1М точки


Hot Tags: XDM серия капацитет пейка мултицет, Китай, доставчици, производители, най-добре
Запитване

You Might Also Like