XDM серия данни запис пейка мултиметър

- 4-инчов екран с висока разделителна способност 480 x 320 пиксела - скорост на четене до 150 отчитания / секунди - истинско RMS променливо напрежение / ток - двуредов дисплей поддържан - анализ на тенденциите на промяна достъпен чрез специален графичен режим - поддържан от SCPI - Възможност за споделяне на данни чрез LAN, USB, RS232 порт и WiFi * * WiFi модулът е по желание - мулти-IO интерфейс: USB устройство / Host, RS232, LAN и ext. задействащ вход

Информация за продукта

Ние сме известни като един от водещите световни производители и доставчици в Китай. Добре дошли да купуват на известните марки OWON пейка тип цифров мултицет, USB мултиметър, wifi мултицет, безжичен мултицет, wifi метър ап с евтина цена от нас. В момента има много продукти на склад по ваш избор. Проучете цитацията с нас сега.


Режим за регистриране на данни

По време на записване на стойността на измерване, възможно е да настроите продължителността на регистриране (минимум 5ms) и дължина, след което да получите достъп до графиката или резултата от таблицата.


ЧЗВ


От какво се състои осцилоскопът?


Осцилоскопът е вид електронни измервателни уреди, които могат да постигнат разнообразие от обектно измерване. След това с какъв вид структурни компоненти дава възможност на общия осцилоскоп да завърши целия измервателен процес? В следващия раздел са описани компонентите на общия осцилоскоп .

Дисплейната схема включва осцилографската тръба и нейната управляваща верига. Осцилографската тръба е специален вид тръба, а също и важна част от осцилоскопа . Осцилографската тръба се състои от три части: електронно оръдие, система за отклонение и фосфорен екран.

Електронен пистолет

Електронният пистолет се използва за генериране и формиране на високоскоростен куп електронен поток за бомбардиране и осветяване на фосфорния екран. Основно се състои от нишка F, катод К, порта G, първи анод А1 и втори анод А2. В допълнение към нишката, останалата част от структурата на електрода са метални цилиндри и тяхната ос се поддържа на една и съща ос.

След като катодът се нагрее, електроните могат да се излъчват в аксиална посока; контролния електрод е отрицателен потенциал по отношение на катода, промяната на потенциала може да промени броя на електроните чрез контрола на малката дупка, т.е. да контролира яркостта на петна на екрана.

За да се подобри яркостта на екрана на екрана, без да се намалява чувствителността на отклонението на електронен лъч. В модерния осцилоскоп се прибавя също и аксес по-ускорен електрод А3 между системата за отклонение и фосфора.

Система за отклонение

Системата за отклонение на осцилографската тръба е най-вече електростатичен тип отклонение, която се състои от два чифта вертикални паралелни метални пластини, съответно наречени хоризонтална отклоняваща плоча и вертикална отклоняваща плоча.

Съответно те контролират електронен лъч в хоризонтално и вертикално движение. Когато електроните се придвижват между деформиращите пластини, ако не е приложено напрежение към деформиращата плоча, между деформиращите пластини няма електрическо поле и електроните, които влизат в отклоняващото ядро от втория анод, се движат аксиално към центъра на екрана ,

Ако има напрежение на отклоняващата плоча, между деформиращите пластини има електрическо поле и електроните, влизащи в деформационното ядро, се насочват към определеното положение на екрана чрез отклонение на електрическото поле.

Ако двете отклоняващи плочи са успоредни един на друг и тяхната потенциална разлика е равна на нула, електронен лъч със скорост υ през пространството на отклоняващата плоча ще се движи в оригиналната посока (в аксиална посока) и ще удари координатния произход на фосфорен екран.

Осцилоскоп с флуоресцентен екран

Фосфорният екран се намира в края на осцилографската тръба и неговата функция е да показва отклонения електронен лъч за наблюдение. Вътрешната стена на фосфорния екран е покрита със слой от луминисцентен материал, така че флуоресцентното екраниране чрез високоскоростен електронен удар върху мястото на флуоресценцията.

Яркостта на петна се определя от броя, плътността и скоростта на електронния лъч. Когато се промени напрежението на контролния електрод, броят на електроните в електронен лъч ще се промени и яркостта на светлинното петно ще се промени.

При използване на осцилоскопа не е препоръчително да поставите много светло петно върху екрана на осцилоскопа. В противен случай флуоресцентното вещество ще изгори поради продължително въздействие на електрони и ще загуби способността си да излъчва светлина.

Горното е кратко въведение към трите компонента на общия осцилоскоп, трябва да подредим тези три части, за да разберем, като в съчетание с действителната операция ясно можем да разберем как тези три части действат на своята област.

OWON разшири бизнеса си от дисплейни устройства. Така че, когато идваме за тестване и измерване на оборудването, имаме голямо предимство при производството и разработката на екрана. Oscilloscope от серията SDS на OWON дойде рано преди 10 години с голям 8-инчов екран. Новата серия XDS дори поддържа многоточково действие, което до голяма степен ще подобри ефективността на работа.

Как да използвам клем метър?

Дигитален измервателен уред е електрически тестер, който комбинира волтметър и амперметър за захващане. Подобно на мултицет, уредът за захващане също преминава през цифров процес от предишния аналогов до днес.

Клемният уред се състои предимно от електромагнитен амперметър и проникващ токов трансформатор. Това е преносим инструмент, който може директно да измерва променливия ток на веригата, без да изключва веригата. Той е много лесен за използване в електрическата поддръжка и е широко използван.


Скотният метър първоначално е бил използван за измерване на променливотоковия ток. Днес мултицет има всички функции, които може да използва за измерване на AC и DC напрежение, ток, съпротивление, капацитет, температура, честота, диод и непрекъснатост.

1. В зависимост от нуждата, изберете A ~ (AC) или A- (DC) файл.

2. Натиснете спусъка, за да фиксирате главата на измервателния уред в текущия проводник, който ще бъде тестван, и го задръжте в средата на скобата.


3, когато измереният ток е много малък, четенето му не е очевидно, можете да тествате жицата около няколко оборота, броят на завоите да е броят на завоите в средата на челюстта, а след това измерената стойност / брой завои.

4. По време на измерването изпитваният проводник се поставя в центъра на челюстите и се затварят челюстите, за да се намалят грешките.

Забележка

(1) Напрежението на изпитваната верига е по-ниско от номиналното напрежение на скобата.

(2) Когато измервате тока на линията за високо напрежение, носете изолационни ръкавици, носете изолирани обувки и поставете изолационната подложка.

(3) Челюстите трябва да се затварят плътно без превключване на живо.

(4) За уреда за измерване на ръчния обхват, ако не знаете измерения обхват на тока, трябва да го зададете на максималния диапазон

Съвети:

TIPS за използване на осцилоскоп


Осцилоскопът е широко използван електронен измервателен уред. Той може да преобразува електрически сигнали, които са невидими с невъоръжено око, в видими изображения, което улеснява хората да изучават променящия се процес на различни електрически феномени. Осцилоскопът използва тесен електронен лъч, състоящ се от високоскоростни електрони, за да създаде малко място върху екран, покрит с флуоресцентно вещество. Под действието на тествания сигнал електронният лъч е като върха на писалката, който може да изобразява кривата на моментната стойност на тествания сигнал на екрана. С помощта на осцилоскоп можете да наблюдавате вълновите сигнали с различни амплитуди на сигнала във времето. Можете да го използвате и за тестване на различни нива на мощност, като напрежение, ток, честота, фазова разлика, амплитуда и т.н.

(1) Общият осцилоскоп настройва копчето за яркост и фокус, за да се минимизира диаметърът на точката, за да се изясни формата на вълната и да се намали тестовата грешка; не правете светлинното петно да остане малко фиксирано, в противен случай бомбардирането с електронен лъч трябва да образува тъмно петно на флуоресцентния екран, да повреди флуоресцентния екран.

(2) Системи за измерване, като осцилоскопи , източници на сигнал, принтери, компютри и др .; Заземяващият проводник на тестваното електронно оборудване, като уреди, електронни компоненти, платки и захранващото устройство на тестваното устройство, трябва да бъде свързан към обществената земя (земята). ,

(3) Обвивката на общия осцилоскоп , металният външен пръстен на гнездото BNC за входен сигнал, проводникът за заземяване на сондата и края на заземителния проводник на захранващия контакт AC220V са свързани. Ако уредът не е свързан към заземяващ проводник и сондата се използва за измерване на плаващия сигнал директно, инструментът ще генерира потенциална разлика по отношение на земята; стойността на напрежението е равна на потенциалната разлика между заземяващия проводник на сондата и точката на изпитваното устройство и земята. Това ще доведе до сериозни опасности за безопасността на оператора на апарата, на осцилоскопа и на тестваното електронно устройство.

(4) Ако потребителят трябва да измерва превключващото захранване (прекъсващо захранване, управляваща верига), UPS (непрекъсваемо електрозахранване), електронни токоизправители, енергоспестяващи лампи, инвертори и други видове продукти или друго електронно оборудване, да бъдат изолирани от захранващата земя на мрежата AC220V За сигнализиране на сигнала трябва да се използват изолирани диференциални сонди DP100 с високо напрежение.

Каква е разликата между осцилоскоп и спектрален анализатор?


Не може да се каже, че разликата между осцилоскоп и спектрален анализатор често се шегува, за да се избегнат недостатъци, тази статия накратко обобщава следните четири точки - в реално време трафик, динамичен диапазон, чувствителност, точност измерване на мощността, сравни осцилоскоп и спектрален анализатор показатели за ефективността на анализа Разграничение между двете.

1 Ширина на трафик в реално време

За осцилоскопи широчината на честотната лента обикновено е неговият обхват на измерване. Анализаторът на спектъра има дефиниции на широчината на честотната лента, като IF честотна лента и честотна лента за разделителна способност. Тук обсъждаме честотната лента в реално време, която може да анализира сигнала в реално време.

За спектралните анализатори широчината на честотната лента на крайния аналогов IF може обикновено да се използва като широчина на честотната лента в реално време на нейния анализ на сигнала. Ширината на честотната лента в реално време на повечето спектрални анализи е само няколко мегахерца, а широката честотна лента в реално време обикновено е десетки мегахерца. Най-широката честотна лента FSW може да достигне 500 MHz. Ширината на честотната лента на осцилоскопа е неговата ефективна аналогова честотна лента за вземане на проби в реално време, обикновено стотици мегахерца и до няколко гигахерца.

Трябва да се отбележи, че повечето осцилоскопи в реално време може да нямат същата честотна лента в реално време, когато настройката на вертикалната скала е различна. Когато вертикалната скала е определена като най-чувствителна, честотната лента в реално време обикновено намалява.

По отношение на честотната лента в реално време, осцилоскопът обикновено е по-добър от анализатора на спектъра, което е особено полезно за някои ултра-широколентови сигнални анализи, особено в модулационния анализ има несравнимо предимство.

2 динамичен обхват

Индикаторът за динамичен диапазон се променя в зависимост от неговата дефиниция. В много случаи динамичният диапазон се описва като разлика в нивата между максималния и минималния сигнал, измерен от инструмента. Когато променяте настройките за измерване, способността на инструмента да измерва големи и малки сигнали е различна. Например, ако спектралният анализатор не е същият в настройките за атенюация, изкривяването, причинено от измерването на големи сигнали, не е същото. Тук обсъждаме способността на инструмента да измерва едновременно големи и малки сигнали, т.е. оптималния динамичен обхват на осцилоскопа и спектралния анализатор при подходящи настройки, без да променя настройките за измерване.

За спектралните анализатори средното ниво на шума, изкривяването от второ нареждане и изкривяването от трета последователност са най-важните фактори, които ограничават динамичния обхват, без да се вземат предвид шумовете в близкия край и фалшивите условия, като фазовия шум. Изчислението се основава на спецификациите на основните анализатори на спектъра. Идеалният динамичен диапазон е около 90dB (ограничен от изкривяване от второстепенно значение).

Повечето осцилоскопи са ограничени от броя на битовете за вземане на проби AD и шума. Идеалният динамичен обхват на традиционните осцилоскопи обикновено не надвишава 50dB. (За R & S RTO осцилоскопи динамичният диапазон може да достигне до 86dB при 100KHz RBW)

По отношение на динамичния диапазон спектралните анализатори са по-добри от осцилоскопите. Тук обаче трябва да се отбележи, че това е вярно за спектралния анализ на сигнала. Честотният спектър на осцилоскопа обаче е същите данни на рамката. Спектърът на спектрален анализатор не е същата рамка данни в повечето случаи, така че за преходни сигнал, спектрален анализатор може да не е в състояние да го измери. Вероятността осцилоскопът да открива преходни сигнали (където сигналът удовлетворява динамичния диапазон) е много по-голям.

3 Чувствителност

Обсъжданата тук чувствителност се отнася до нивото на минималния сигнал, който осцилоскопът и анализаторът на спектъра могат да тестват. Този индикатор е тясно свързан с настройките на инструмента.

За осцилоскоп, когато осцилоскопът е настроен на най-чувствителната позиция по оста Y, обикновено осцилоскопът може да измерва минималния сигнал при 1mV / div. Освен разминаването между портове, шумът и следа, генерирани от сигналния канал на осцилоскопа, не са такива. Шумът, причинен от стабилността, е най-важният фактор, който ограничава чувствителността на осцилоскопа.

4 Точност на измерване на мощността

При анализа на честотна област точността на измерване на мощността е много важен технически показател. Независимо дали става дума за осцилоскоп или спектрален анализатор, количеството влияние върху точността на измерване на мощността е много голямо. Основните влияния са следните:

За осцилоскопи влиянието на точността на измерване на мощността е: несъответствие на порт, причинено от отразяване, вертикална системна грешка, честотна реакция, грешка на квантоване на AD, грешка при калибриране на сигнала.

За спектралния анализатор влиянието на точността на измерване на мощността е: несъответствие на порт, причинено от отражение, грешка на еталонното ниво, грешка на атенюатора, грешка при преобразуване на честотната лента, честотна характеристика, грешка на калибриращия сигнал.

Тук не анализираме и сравняваме влиятелните величия един по един. Сравняваме измерването на мощността на 1GHz честотния сигнал. Чрез сравнението на измерването между RTO осцилоскопа и анализатора на спектъра FSW можем да видим, че измерените стойности на мощността на осцилоскопа и спектралния анализатор са на 1GHz. Само около 0.2dB разлика, това е много добър индикатор за точност на измерване. Тъй като точността на измерване на спектралния анализатор при 1GHz е много добра.

Освен това в честотния диапазон честотната характеристика на осцилоскопа също е много добра, като не надхвърля 0,5 dB в диапазона от 4 GHz. От тази гледна точка, осцилоскопът е дори по-добър от производителността на спектралния анализатор.

Обикновено, осцилоскопите и спектралните анализатори имат свои предимства при анализа на честотната област. Анализаторите на спектъра са по-добри от гледна точка на чувствителността и други технически показатели. Осцилоскопите са по-добри от спектралните анализатори в честотна лента в реално време. При измерване на различни типове сигнали можете да избирате според изискванията на теста и различните технически характеристики на инструмента.

спецификация

XDM Обхват на измерване Честотен диапазон Точност: 1 година ± (% отчитане +% от диапазона)
DC напрежение 600mV, 6V, 60V, 600V, 1000V / 0.02 ± 0.01
True RMS AC напрежение 600mV, 6V, 60V, 600V, 750V 20 Hz - 50 Hz 2 + 0.10
50 Hz - 20 kHz 0.2 + 0.06
20 kHz - 50 kHz 1.0 + 0.05
50 kHz - 100 kHz 3.0 + 0.08
DC ток 600.00 uA / 0.06 + 0.02
6,0000 mA 0.06 + 0.02
60,000 mA 0.1 + 0.05
600.00 mA 0,2 + 0,02
6.000 А 0.2 + 0.05
10.0000 А 0.250 + 0.05
Истински RMS AC ток 60,000 mA, 600,00 mA,
6,0000 А, 10,000 А
20 Hz - 45 Hz 2 + 0.10
45 Hz - 2 kHz 0.50 + 0.10
2 kHz - 10 kHz 2.50 + 0.20
съпротивление 600.00 Ω / 0.040 + 0.01
6,0000 kΩ 0.030 + 0.01
60 000 kΩ 0.030 + 0.01
600.00 kΩ 0.040 + 0.01
6,0000 MΩ 0.120 + 0.03
60.000 MΩ 0.90 + 0.03
100,00 MΩ 1.75 + 0.03
Диоден тест 3.0000 V / 0.5 + 0.01
непрекъснатост 1000 Ω / 0.5 + 0.01
Честотен период 200 mV - 750 V 20 Hz - 2 kHz 0.01 + 0.003
2 kHz - 20 kHz 0.01 + 0.003
20 kHz - 200 kHz 0.01 + 0.003
200 kHz - 1 MHz 0.01 + 0.006
20 mA - 10 A 20 Hz - 2 kHz 0.01 + 0.003
2 kHz - 10 kHz 0.01 + 0.003


Текущ тест
капацитет 2.000 nF 200 nA 3 + 1.0
20.00 nF 200 nA 1 + 0.5
200.0 nF 2 uA 1 + 0.5
2.000 μF 10 uA 1 + 0.5
200 uF 100 uA 1 + 0.5
10000 μF 1 mA 2 + 0.5
температура температурни сензори под 2 поддържани категории -
термодвойка (ITS-90 преобразуване между тип B / E / J / K / N / R / S / T) и термично съпротивление (RTD сензор преобразувание между Pt100 и Pt385 тип)
Функция за записване на данни
Продължителност на регистрирането 5ms
Дължина на регистриране 1М точки

品牌 介绍 .jpgHot Tags: XDM серия данни запис пейка мултицет, Китай, доставчици, производители, най-добрите
Запитване

You Might Also Like