VDS серия множество задейства PC осцилоскоп

- До 100MHz трафик и макс. 1GS / s пробна скорост в реално време - 10M дължина на запис - Приятелски потребителски интерфейс: FFT или XY и форма на вълната 2 изгледа, показвани на същия екран - импулс и алтернатива - USB изолация - по-малко сигнално заключение, по-голяма защита на компютъра - захранване с USB шина и дистанционно управление LAN (по избор) - Универсален дизайн на тялото,

Информация за продукта

Ние сме известни като един от водещите световни производители и доставчици в Китай. Добре дошли да купите на известните марки OWON VDS серия PC осцилоскоп, компютър осцилоскоп, онлайн осцилоскоп, PC USB oscilloscope, компютър базирани осцилоскоп, най-usb осцилоскоп с ниска цена от нас. В момента има много продукти на склад по ваш избор. Проучете цитацията с нас сега.


1. Опция с множество задействания

Edge, Video, наклон, импулс и алтернативен


 ЧЗВ


Каква е разликата между спектрален анализатор и осцилоскоп?


Не може да се каже, че разликата между осцилоскоп и спектрален анализатор често се шегува, за да се избегнат недостатъци, тази статия накратко обобщава следните четири точки - в реално време трафик, динамичен диапазон, чувствителност, точност измерване на мощността, сравни осцилоскоп и спектрален анализатор показатели за ефективността на анализа Разграничение между двете.

1 Ширина на трафик в реално време

За осцилоскопи широчината на честотната лента обикновено е неговият обхват на измерване. Анализаторът на спектъра има дефиниции на широчината на честотната лента, като IF честотна лента и честотна лента за разделителна способност. Тук обсъждаме честотната лента в реално време, която може да анализира сигнала в реално време.

За спектралните анализатори широчината на честотната лента на крайния аналогов IF може обикновено да се използва като широчина на честотната лента в реално време на нейния анализ на сигнала. Ширината на честотната лента в реално време на повечето спектрални анализи е само няколко мегахерца, а широката честотна лента в реално време обикновено е десетки мегахерца. Най-широката честотна лента FSW може да достигне 500 MHz. Ширината на честотната лента на осцилоскопа е неговата ефективна аналогова честотна лента за вземане на проби в реално време, обикновено стотици мегахерца и до няколко гигахерца.

Трябва да се отбележи, че повечето осцилоскопи в реално време може да нямат същата честотна лента в реално време, когато настройката на вертикалната скала е различна. Когато вертикалната скала е определена като най-чувствителна, честотната лента в реално време обикновено намалява.

По отношение на честотната лента в реално време, осцилоскопът обикновено е по-добър от анализатора на спектъра, което е особено полезно за някои ултра-широколентови сигнални анализи, особено в модулационния анализ има несравнимо предимство.

2 динамичен обхват

Индикаторът за динамичен диапазон се променя в зависимост от неговата дефиниция. В много случаи динамичният диапазон се описва като разлика в нивата между максималния и минималния сигнал, измерен от инструмента. Когато променяте настройките за измерване, способността на инструмента да измерва големи и малки сигнали е различна. Например, ако спектралният анализатор не е същият в настройките за атенюация, изкривяването, причинено от измерването на големи сигнали, не е същото. Тук обсъждаме способността на инструмента да измерва едновременно големи и малки сигнали, т.е. оптималния динамичен обхват на осцилоскопа и спектралния анализатор при подходящи настройки, без да променя настройките за измерване.

За спектралните анализатори средното ниво на шума, изкривяването от второ нареждане и изкривяването от трета последователност са най-важните фактори, които ограничават динамичния обхват, без да се вземат предвид шумовете в близкия край и фалшивите условия, като фазовия шум. Изчислението се основава на спецификациите на основните анализатори на спектъра. Идеалният динамичен диапазон е около 90dB (ограничен от изкривяване от второстепенно значение).

Повечето осцилоскопи са ограничени от броя на битовете за вземане на проби AD и шума. Идеалният динамичен обхват на традиционните осцилоскопи обикновено не надвишава 50dB. (За R & S RTO осцилоскопи динамичният диапазон може да достигне до 86dB при 100KHz RBW)

По отношение на динамичния диапазон спектралните анализатори са по-добри от осцилоскопите. Тук обаче трябва да се отбележи, че това е вярно за спектралния анализ на сигнала. Честотният спектър на осцилоскопа обаче е същите данни на рамката. Спектърът на спектрален анализатор не е същата рамка данни в повечето случаи, така че за преходни сигнал, спектрален анализатор може да не е в състояние да го измери. Вероятността осцилоскопът да открива преходни сигнали (където сигналът удовлетворява динамичния диапазон) е много по-голям.

3 Чувствителност

Обсъжданата тук чувствителност се отнася до нивото на минималния сигнал, който осцилоскопът и анализаторът на спектъра могат да тестват. Този индикатор е тясно свързан с настройките на инструмента.

За осцилоскоп, когато осцилоскопът е настроен на най-чувствителната позиция по оста Y, обикновено осцилоскопът може да измерва минималния сигнал при 1mV / div. Освен разминаването между портове, шумът и следа, генерирани от сигналния канал на осцилоскопа, не са такива. Шумът, причинен от стабилността, е най-важният фактор, който ограничава чувствителността на осцилоскопа.

4 Точност на измерване на мощността

При анализа на честотна област точността на измерване на мощността е много важен технически показател. Независимо дали става дума за осцилоскоп или спектрален анализатор, количеството влияние върху точността на измерване на мощността е много голямо. Основните влияния са следните:

За осцилоскопи влиянието на точността на измерване на мощността е: несъответствие на порт, причинено от отразяване, вертикална системна грешка, честотна реакция, грешка на квантоване на AD, грешка при калибриране на сигнала.

За спектралния анализатор влиянието на точността на измерване на мощността е: несъответствие на порт, причинено от отражение, грешка на еталонното ниво, грешка на атенюатора, грешка при преобразуване на честотната лента, честотна характеристика, грешка на калибриращия сигнал.

Тук не анализираме и сравняваме влиятелните величия един по един. Сравняваме измерването на мощността на 1GHz честотния сигнал. Чрез сравнението на измерването между RTO осцилоскопа и анализатора на спектъра FSW можем да видим, че измерените стойности на мощността на осцилоскопа и спектралния анализатор са на 1GHz. Само около 0.2dB разлика, това е много добър индикатор за точност на измерване. Тъй като точността на измерване на спектралния анализатор при 1GHz е много добра.

Освен това в честотния диапазон честотната характеристика на осцилоскопа също е много добра, като не надхвърля 0,5 dB в диапазона от 4 GHz. От тази гледна точка, осцилоскопът е дори по-добър от производителността на спектралния анализатор.

Обикновено, осцилоскопите и спектралните анализатори имат свои предимства при анализа на честотната област. Анализаторите на спектъра са по-добри от гледна точка на чувствителността и други технически показатели. Осцилоскопите са по-добри от спектралните анализатори в честотна лента в реално време. При измерване на различни типове сигнали можете да избирате според изискванията на теста и различните технически характеристики на инструмента.3. За Оуон

品牌 介绍 .jpg

荣誉 证书 .jpg

Модел VDS1022I VDS1022 VDS2062 VDS2064 VDS3102 VDS3104
Bandwidth 25MHZ 60MHz 100MHz
канал 2 + 1 (мулти) 4 + 1 (мулти) 2 + 1 (мулти) 4 + 1 (мулти)
Примерна скорост 100MSa / и 1GSa / и
Хоризонтална скала (s / div) 5ns / div ~ 100s / div, стъпка по 1 ~ 2 ~ 5 2ns / div ~ 100s / div, стъпка по 1 ~ 2 ~ 5
Дължина на записа 5K 10M 5M 10M 5M
Максимално входно напрежение 400 V (PK - PK)
(DC + AC, РК - РК)
40V (PK - PK) (DC + AC, PK - PK)
Вертикална резолюция (A / D) 8 бита (2 канала едновременно)
Модел VDS1022I VDS1022 VDS2052 VDS2062 VDS3102 VDS2064 VDS3104
Вертикална чувствителност 5mV / DIV ~ 5V / DIV 2mV / DIV ~ 5V / DIV
Тип задействане Edge, импулс, видео, наклон и алтернатива
Режим на задействане Автоматично, Нормално и Единично
Режим на придобиване Извадка, Откриване на връх и Средна стойност
Материя на вълната +, -, ×, ÷, инвертиране, FFT
Комуникационен интерфейс USB 2.0 (изолация) USB 2.0 USB 2.0, LAN (по избор)
Многофункционални
интерфейс
Тип на сигнала синхронизиран вход / изход, Pass / Fail, външен задействащ вход
Стандартен стандарт TTL
Захранване 5.0V / 1A
Консумация на енергия ≤2.5W ≤6.5W
Размери (Ш × В × Г) 170 × 120 × 18 (mm) 190 × 120 × 18 (mm)
Тегло на устройството 0.26 kg 0.3 kg


Hot Tags: VDS серия множество задейства PC осцилоскоп, Китай, доставчици, производители, най-добре
Запитване

You Might Also Like