Начало > Технически прес > Съдържание

Как се е родил осцилоскопът на HDS

Dec 21, 2017

Ръчен осцилоскоп от серията HDS като модели от първото поколение на OWON тестовото измерване. Удари потребителските изисквания, когато се роди. Ето една история за родовия осцилоскоп на OWON HDS .

 

Светкавица на ума

Започва с разговор с професор от Zhejiang University. Екипът на R & S на OWON реши да разработи оригинален осцилоскоп в началото на 2000-те години. Налице е шанс, че OWON е в състояние да обсъди търсенето на пазара с професор от Zhejiang University, като установи, че има изисквания за по- преносим осцилоскоп , След дискусията екипът на R & S на OWON се върна и започна план за производство на осцилоскоп за лесно носене .

Един ден, когато прегледахме продукта на F Company, в нашия ум дойде миг на мисъл - можем да го направим   ръчен осцилоскоп, точно като размера на обикновения мултицет. Това е рядкост на пазара и ще бъде голям успех.

 

Нова функция и трудни точки за преодоляване

Проектът започна след няколко технически срещи. С изключение на нормалната осцилоскопска функция екипът добави мултимерен модул, превръщайки го в смес от осцилоскопи и мултиметър. Друг пробив е да се даде възможност за захранване на батерията, която в действителност реализира преносимата цел. С тази функция инженерът може да изведе HDS на открито или да го сложи на лабораторията, когато пожелае. То нарушава ограничението на местоположението на процеса на измерване.

Захранването на батерията доведе и до проблем. Това изисква ниска консумация на енергия за устройството. Или щеше да изчезне от властта за кратко време. Високата консумация на енергия също води до прохладния проблем. Въпреки това, по това време хардуерът като процесор от съществуващия осцилоскоп на пейка консумира твърде много енергия за батерията. Разработката на екипа трябваше да разгледа нов проект. Пренастрояват режима на консумация на енергия - намаляват мощността на неизползваната част и намаляват консумацията на енергия. Друга идея, като използването на екрана на слънчевата светлина, който може директно да показва съдържанието чрез слънчева светлина, спестява енергия, използвана от фоновото осветление.

 

Най-накрая влизат на пазара

Първото поколение осцилоскоп HDS се появи на пазара през 2006 г., след като се развива една година. По това време ръчният осцилоскоп е рядкост на пазара на осцилоскопи, само няколко компании го произвеждат поради техническата трудност. HDS стана популярна на пазара след години. Разбира се, има изобилие от CPU модули и полупроводници с ниско захранване сега. Но тогава ще знаете, без тези модули, как OWON   се стреми да постигне способността си да реализира ръчен осцилоскоп , Ето как се е родил осцилоскопът на OWON HDS . Една история за борбата с трудностите.